De balk en de splinter

Lees : http://www.vandaag.be/binnenland/52718_belgie-volgende-land-met-problemen-op-financiele-markten-.html ; http://www.demorgen.be/dm/nl/3324/Financiele-crisis/article/detail/1187356/2010/11/25/The-Guardian-luidt-alarmbel-over-Belgie.dhtml  en andere, al dat niet goed bereikbare, websites van al dan niet "kwaliteits"-kranten.

Het heeft lang geduurd, maar nu heeft een  Britse "kwaliteits"-krant gemeld dat Belgïe als volgend land in het vizier komt van de speculatoren. Dat is heel goed mogelijk, maar eens te meer wordt die uitspraak niet gestaafd door een grondige kennis van zaken.  En eens te meer bewijzen de Britten dat ze bijzonder insulair blijven en niet willen inzien dat hun eigen positie eigenlijk nog veel en veel slechter is.

Overdreven ? Si peu, si peu ...

Maar "nieuws"-hongerige media en grijpgrage speculatoren vormen een steeds explosiever mengsel

5 comments:

Pablo Carpintero said...

In de vroege middeleeuwen roofden de Noormannen ons blind. Nu hebben wij de multinationals, de banken en de speculatoren.

Anonymous said...

Sinds wanneer moet speculatie gestaafd worden door een grondige kennis van zaken ????

Pablo Carpintero said...

Het artikel in kwestie : http://www.guardian.co.uk/world/2010/nov/24/belgium-financial-markets-hit-list. Pijnlijk oppervlakkig gezwam. Het soort nonsens dat je tussen twee pinten op een bierkaartje neerpent. Bah !!
Het is bijna onvoorstelbaar dat onze pers daar zo veel aandacht aan besteedt.

pablo said...

Paniekzaaiers ! Op de website van De Standaard : "België is op de radar gekomen van de speculanten, schrijven Britse kranten. Zij schatten het risico op een faillissement van ons land hoger in dan ooit."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=AL32RJ16.

Nu lees ik een en ander in dat artikel maar niet dat het risico op een faillissement van ons land - op zichzelf al slordig journalisme, een land gaat niet failliet - hoger dan ooit is.

Verantwoordelijkheidsgevoel ? Sensatiezucht ja !

Anonymous said...

Deze keer worden we niet door het Duitse leger aangevallen maar door de Britse media. Armoezaaiers !