GM brijgt een nieuw leven op de beurs.

Het aandeel GM (vroeger General, nu Government Motors) werd gisteren voor het eerst genoteerd op de beurs van New York. Het aandeel vertrok met gierende banden. Het optimisme over het herboren GM kent geen grenzen. Al is het nog lang niet allemaal rozengeur en maneschijn bij General Motors. De Europese tak is nog steeds zwaar verlieslatend.

Lees : http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=550086850153535260.

Schande, schande, driewerf schande ! Wall Street geeft enkel en alleen om Wall Street. Welk degoutant schouwspel ! Dit zegt nog maar eens alles over het rottige, perfide en onrechtvaardige van het vrije marktssyteem. Gourou's en graaiers branden net moeite hun vingers en kijken weer schitterende bonussen tegemoet, fabrieken worden gesloten en arbeiders op de straat gezet en dat alles met overgeidsgeld, zelfs in de US.

Het kapitaal triomfeert opnieuw, en de arbeiders kunnen hun plan trekken. En zeggen dat de staten die inteventies doen om werkgelegenheid te sparen. Hypocrieten ja, verkocht aan het kapitaal.

Hoelang gaan we nog aanvaarden dat enkele dollars of euros winst voor enkele zuigsponsen belangrijker blijven dan een menseleven ? Moord wordt meestal nog bestraft. Is dit ook geen soort morele moord ? Of op mijn minst een gedeeltelijke terugkeer naar de slaverij ?

Hard ? Doe je ogen open enkijk om je heen !! Ik denk dat peetje  Anseele, priesters Daens en Cardijn een aardig woordje te spreken zouden hebben !!

Ontwaak verworpenen der aarde !!! Jullie worden nog maar eens gepluimd en onachtzaam opzij geschoven !

Alle heilige huisjes zijn afgebreken, alle taboes vallen, maar de gevaarlijkste niet. Er is nog veel te veel mee te verdienen!

1 comment:

Anonymous said...

beste straf is dat merk niet meer kopen!!

maar ja kijk naar rnld in vilvoorde...
paar jaar na sluiting deden ze gouden zaken...