Financiële markten

Heeft iemand ooit al eens uitgezocht wie achter die oppermachtige financiële markten staat, die staten en volken on de pijnbank leggen tot grotere rijkdom van hun graaizuchtige speculanten - opdrachtgevers ?

Is er dan echt niemand die het schandalig en crimineel vindt dat anonieme en onverantwoordelijke financiële markten het welzijn van de wereld, de soevereiniteit van de staten  en de spaarcenten van de gewone man op het spel zetten uit pure hebzucht ?

Is dat dan nog nooit onderzocht ? Dat zou dan getuigen van een onvoorstelbaar gebrek aan verantwoordelijkheidszin van de soevereine staten en internationale organisaties. Of is het wel onderzocht en geweten maar kan of mag  er niets tegen over gezegd of tegen gedaan worden ?

We worden toch nog niet (volledig) door computerprogrammas geregeerd en gepluimd ?

Het ergste is dat die rovers en piraten zich dan nog durven presenteren, of in de media voorgesteld worden, als de wraakgoden die de onevenwichten in economie en financiën cash doen betalen door de "schuldigen", terwijl ze met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zelf een belangrijke (zo niet de belangrijkste) oorzaken van die onevenwichten zijn.

Stop this world, I want to get off !!

No comments: