Interculturaliteit

Amaai, wat een woord ...

Mevrouw Doornaert neemt zeer terecht  een "rapport van 'experts' over 'interculturaliteit' dat bol staat van rancune en haat tegen België"  onder zwaar vuur.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=D132D8M1.

Een paar uitreiksels :

"Niet de immigranten hoeven zich aan te passen aan België, het omgekeerde moet gebeuren. De islamitische hoofddoek moet zo breed mogelijk verspreid worden. België moet berouw tonen over zijn verleden. Het moet zijn kalender van feestdagen veranderen. Het moet straat- en plaatsnamen wijzigen die inwijkelingen kunnen 'schokken'. Een Leopold II-laan bijvoorbeeld kan niet meer. Je vraagt je af of we van Franse immigranten kunnen vragen dat ze nog winkelen in de Brusselse Waterloo boulevard. En moeten de Belgen in Spanje protesteren tegen lanen die naar de hertog van Alva genoemd zijn?"

"Het rapport herinnert aan de uitwassen van de Franse Revolutie die ook een complete tabula rasa wilde maken. Zo wil het als officiële feestdagen voortaan artificiële abstracties als een Dag tegen het Racisme."

"Heel het rapport toont duidelijk dat de benaming 'intercultureel' een doekje voor het bloeden is. Het rapport is één grote knieval voor de ene 'cultuur' die integratie afwijst, namelijk niet 'de islam', maar de meest radicale en wrokkige elementen uit de moslimgemeenschap die de 'ronde tafels' bevolkten, en die gesteund werden door meest anti-verlichtingelementen van de linkerzijde, de ultragauchisten."

"Hoe sneller we het woord multi- en intercultureel vergeten en spreken van integratie, hoe beter het voor alle Belgen zal zijn, te beginnen die van allochtone oorsprong."

"Wat betekent integratie? Een voorbeeld. Ik was correspondent in Frankrijk toen dat land in 1998 de Wereldbeker won. Iedereen had de mond vol over het succes van de 'multiculturele' blanc-beur-black ploeg. Mijn reactie was dat die ploeg wel multi-etnisch was, maar niet multicultureel, want iedereen speelde volgens dezelfde regels. Niemand zei: de buitenspelregel past niet bij mijn cultuur, dus wijs ik die af.

Dat is integratie. Origine, huidskleur, ze hebben geen belang, zolang iedereen volgens dezelfde regels speelt, die democratisch en seculier zijn. Die regels ondergraven in naam van een anti-westers waarderelativisme, dat is pas immigranten opsluiten in een buitenspelval."

Zie ook mijn post : Rondetafels van de Interculturaliteit.

No comments: