Rondetafels van de Interculturaliteit

Wat gaan ze nog allemaal uitvinden ?

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1180392/2010/11/08/Hoofddoek-moet-kunnen-vanaf-vierde-middelbaar.dhtml.

Goed jongens en meisjes, brainstorm maar rustig verder. Jullie zijn nu eenmaal opgericht, dus moeten er ook enkele voorstellen komen. Dat hoofddoekengeval vind ik niet eens belangrijk ; de nonnen droegen ook kappen. Maar voor jullie andere voorstellen : blijf maar toegeven aan de modes van het ogenblik. Het uitwissen van alle "overbodige" sporen van het christendom is toch een werk op zéér lange termijn. Daar gaan nog generaties over. Dat lukt jullie ook niet in een paar vergaderingen.

Binnen enkele jaren herken ik mijn eigen land en mijn eigen leefmilieu totaal niet meer. Persoonlijk kan ik alleen maar hopen dat ik, gezien mijn leeftijd, gespaard zal worden van het genieten van al die nieuwlichterij. En het ergste is nog dat ik dat ernstig meen wanneer ik dat schrijf.

3 comments:

Pablo Carpintero said...

Vandaag staat er in de krant : "Tips voor een bang land". Het bang slaat mijns inziens niet op het land maar op de veel te toegeeflijke voorstellen van de rondetafel. Misschien zit de schrik daar wel.

Zie : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=TK31UII3&word=tips+voor+een+bang+land.

En waarom zou Kerstmis overblijven als enige officiële feestdag van religieuze oorsprong ?

Weg daarmee - maak schoon schip - maar ja, de commerce hé !

Pablo Carpintero said...

Lees : http://www.vandaag.be/binnenland/51312_vb-waarom-geen-nieuwe-tijdrekening.html.

Ik had nooit, maar dan ook nooit gedacht dat ik het al was maar één enkele keer accoord zou kunnen gaan met een standpunt van dat groepje neo-fascisten. Nu is het zover.

pablo said...

Zolang Bart De Wever het niet heeft over Flaanderen en de staatshervorming zijn zijn standpunten soms best te pruimen : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=KH324BKN&word=eenzijdige+onzin.