Dwingelandij

De Standaard weet: "Dwingelandij door ouderen is een onderschat probleem". Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=AI395NQM.

Naar het schijnt is het probleem op tv aangekaart door een parochiepriester, Jan genaamd. Het is vrij algemeen bekend dat  de vertegenwoordigers van dit uitstervend beroep super-experts zijn in sociologie, psychologie en vele andere domeinen, behalve dan hun eigen beroep.

Verre van mij het idee te ontkennen dat er hier en daar oude dwingelanden rondlopen. Maar het artikel zegt meer over het politiek correcte egocentrisme in onze maatschappij (Alexander ...) dan over het probleem zelf.

Het zou verdorie toch gemakkelijk zijn moesten we met één pennetrek de problemen van de derde leeftijd - inclusief pensioenen en gezondheidszorg - van de agenda kunnen afvoeren. Die ouderen kosten ons "stukken van mensen" en brengen niets meer op.

Solidariteit is echt een vies woord geworden. Solidariteit tussen familieleden ? Misschien, wanneer het ons past. Solidariteit tussen generaties en tussen regios ? Ga weg ! We hebben maar één leven.

Ik, een zeventig jaar oude mislukte dwingeland, ik word er echt kotsmisselijk van.

No comments: