Psychisch geweld

Negentig procent van de Brusselse jongeren zou al slachtoffer zijn geweest van geweld in een relatie. De Brusselse staatssecretaris voor Gelijke Kansen,wil met een 'caravane d'amour' hun gedrag aanpassen.

'Jongeren schrikken zelf van dat cijfer, tot je hen concrete voorbeelden van geweld geeft. Het gaat over jongens die hun vriendin vertellen welke kleren ze moet dragen, meisjes die de gsm van hun lief controleren op sms'sjes van iemand anders, een koppel dat van elkaar constant wil weten waar de ander was en waarom. Ze willen complete controle over elkaars leven. Het is ook niet zo dat in een relatie de ene altijd slachtoffer is en de andere dader. De rollen wisselen.'

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=JT38J9F9.

Geweld ? Geweld ?? Ik word bijna gewelddadig wanneer ik dat lees. Zijn al onze jongeren dan mietjes ? En zijn er in onze totaal losgeslagen maatschappij geen duizenden veel pijnlijker vormen van aggressie en geweld die nooit gesanctioneerd worden ?

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Sedert een paar dagen word ik nu ook lastig gevallen met berichten van Badoo die blijkbaar zouden voortkomen uit het Facebook van een of andere bekende.

Ik open dat rotzooi niet. Er zijn al genoeg andere middelen om te communiceren.

En reageren kan niet "no reply" ! Is dat geen psychisch geweld ?