Taarten in het aangezicht

De aartsbisschop kreeg in Louvain-la-Neuve vier taarten in het aangezicht, onder meer wegens zijn uitspraken over abortus en homoseksualiteit.

Lees :
http://www.vandaag.be/binnenland/64281_vier-taarten-in-gezicht-van-aartsbisschop.html.

Taarten in iemand's gezicht gooien, dat is geen manier van doen. Alhoewel, ik ken vele andere mensen die dat figuurlijk ook "verdienen".

De nieuwste aanwinst van N-VA, stelt voor om de lessen Frans in het Vlaamse onderwijs zowaar af te schaffen. Het Engels zou de tweede onderwijstaal moeten worden.

"De Vlamingen moeten ophouden met de Franse lessen op school, de Vlamingen moeten ophouden met de zweep te weven die hen al 180 jaar slaat", aldus de man. "Waarom zouden we in Vlaanderen niet doen wat in Walloniƫ al 180 jaar gebeurt? Daar onderwijzen ze toch ook Engels als tweede taal? Dat wij Frans geven, wordt door de Franstaligen als excuus gebruikt om hier Frans te spreken."

De man voegt daaraan toe dat de Franstaligen hun strijd pas zullen staken als de kabeljauw voor de kust van Oostende eveneens Frans zal spreken. Volgens hem is het Frans ook een onbeduidende taal geworden.

Lees : http://www.vandaag.be/binnenland/64279_ophouden-met-de-zweep-te-weven-die-ons-al-180-jaar-slaat.html.

Die man heeft natuurlijk  recht op zijn "mening". De aartsbisschop heeft recht op zijn mening. Maar het is intussen wel al 6 april.

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Zijn frieten met mayonnaise ook goed ?

Pablo Carpintero said...

En nog over die top-pleiter : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=5A38H0FF.