Energie

"De regering komt niet toe aan een deftig energiebeleid, maar zet wél de regulator compleet in de wind."

"Al die heisa verandert niets aan het feit dat de liberalisering van de energiemarkt op een totale mislukking is uitgedraaid. Electrabel passeert minstens drie keer – de productie, de distributie en ook voor groene energiecertificaten – langs de kassa. Particulieren en bedrijven betalen zich intussen blauw voor hun energie, omdat het beleid er niet in slaagt om een goede marktwerking te garanderen. Bij de overheid is het integendeel improvisatie troef."

Lees meer : http://knack.rnews.be/nl/actualiteit/opinie/columns/patrick-martens/improvisatie-troef/opinie-1194995111198.htm en ook http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1255981/2011/04/27/Arbiter.dhtml.

Een lezer van De Morgen schreef : "Je kan een onderneming niet verwijten dat ze creatief is om haar winst te maximaliseren, je kan enkel de politici verwijten dat ze dit met open ogen hebben zien aankomen en blijven toelaten. Wij allen zullen blijven betalen. Rijken worden rijker, armen armer, het resultaat van democratie?".

Nee, het resultaat van wanbeleid !

No comments: