Inwoners

Ons land telt voor het eerst in zijn geschiedenis 11 miljoen inwoners, blijkt uit cijfers van het Rijksregister. Er wonen sinds eind vorige maand 11.007.020 mensen in België.
De cijfers zijn een optelsom van het bevolkingsregister, het vreemdelingenregister en het wachtregister. In het laatste register zitten ook asielzoekers die België misschien weer moeten verlaten.

België had bij zijn ontstaan in 1830 3,8 miljoen inwoners. Rond de eeuwwisseling waren er dat al 6,7 miljoen. Het zag er lange tijd naar uit dat we de kaap van 10 miljoen nooit zouden ronden, maar dat was in 1991 dan toch het geval. Twintig jaar later is daar dus nog eens een miljoen inwoners bijgekomen.

De toename is vooral toe te schrijven aan Poolse, Roemeense en Bulgaarse immigranten. En de jongste tijd komen ook steeds meer mensen uit Zuid-Europa naar ons land.
 
Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1247825/2011/04/08/Immigratie-brengt-aantal-inwoners-Belgie-op-11-miljoen.dhtml.

Toen ik op het einde van de jaren vijftig van vorige eeuw mijn broek versleet op de banken van de HSHEW van de RUG wist het politiek correcte professoraat ons te vertellen dat België nooit ofte jamais 10 miljoen inwoners zou tellen ... en dan is de demografie nog een van de "wetenschappen" waar voorspellingen als relatief gemakkelijk beschouwd worden. Maar de volksverhuizingen op het einde van de 20e en het begin van de 21e eeuw had niemand voorspeld.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

Over prognoses gesproken : overigens moesten de wereld olievoorraden al lang uitgeput zijn.

En wie nog eens goed wil lachen moet het "The year 2000 - a framework for speculation on the next thirty-three years" " uit 1967 van de indertijd wereldberoemde en gerespecteerde hogepriester Herman Kahn en Anthony Wiener nog maar eens doornemen.