Moppen (?) van de dag

-- Illegalen nemen de benen op Zaventem. Na een dolle achtervolging slaagden twee mannen er vorige week in weg te vluchten van de federale politie. Die was hen aan het escorteren van hun vliegtuig naar het transitcentrum.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=B3393TSO.

Dat begint stilaan naar incompetentie te ruiken. Wordt het geen tijd om een politiemacht op te richten die de politie moet beschermen ? Ik denk dat ik niet de enige ben die droomt van een terugkeer van de ouderwetse rijkswacht ...

-- "In de top 50 van beste restaurants ter wereld van het Britse 'Restaurant Magazine' klom Hof Van Cleve van de 17de naar de 15de plaats. Toch is driesterrenchef Peter Goossens niet tevreden. 'Onze overheden doen te weinig om ons in het buitenland te promoten.' "

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=GEH394BT1.

Het is zeker geen opdracht voor de overheid om "top"-restaurants van dikkenekken voor dikkenekken te promoten ! Zelfs niet indien het eten en de bediening er al hemels zouden zijn. Dat is een niche-marktje waarvoor Jan Modaal geen cent belasting moet betalen !

Maar ja, het is nooit anders geweest : Jan Modaal betaalt, rechtstreeks of onrechtstreeks, toch mee aan de pleziertjes van hen  die zichzelf als een "elite" en las het zout der aarde beschouwen.

No comments: