Politiek geloof

Bakstenen vallen, hete lucht stijgt op. Me dunkt dat links en rechts ogen beginnen open te gaan. Waarschijnlijk te laat, maar beter laat dan nooit.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=76391VBD&word=politiek+geloof.

Een uitreiksel : "Bracke moest Fehervari schofferen omdat de monarchie volgens zijn nieuwe politieke geloof geen enkel nut mag hebben, want ze moet verdwijnen, zoals heel België volgens zijn partij moet verdwijnen. Wat hij dus deed, was het licht van de zon ontkennen, niet omdat hij dat meende, maar omdat zijn partijprogramma dat gebiedt."

En nog : "Het is opportunisme in de meeste letterlijke betekenis: Bracke neemt elke opportuniteit te baat om de partij-inzichten te verspreiden en als het moet, zal hij ook de werkelijkheid aanpassen aan de interpretatie waar zijn partij het meest baat bij heeft. Met zijn opinies heeft hij niet langer de intentie om de waarheid te spreken, hij zegt alleen wat zijn partij goed uitkomt.

Gaat het zo in elke partij, met elke politicus? Misschien wel, we moeten er maar eens op beginnen te letten. Dat is het dus, helaas, wat de politiek mensen doet."

Ik denk inderdaad dat alle politici - min of meer- in dat bedje ziek zijn. Maar de standpunten van Bracke en co lijken mij bijzonder gevaarlijk en nefast. Voor anderen kan ik (soms) nog enige sympathie of begrip opbrengen ; voor hen totaal niet.

En die politiek gestoorde kastes, links, rechts en averechts,  moeten dan onze problemen oplossen ...

Arm België.

No comments: