Europese kieskring in de maak

"Een commissie van het Europese Parlement heeft een voorstel goedgekeurd waardoor er een Europese kieskring in het leven geroepen zou worden. Daardoor zouden er 25 parlementsleden bijkomen, die over heel Europa verkiesbaar zouden zijn."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110419_059.

Prachtig ! Maar indien dat in Europa kan, waarom kan dat in BelgiĆ« niet ?  Omdat we niet verder zien dan onze Flaamse, Brusselse en Waalse neuzen lang zijn. En omdat wij zwaar ziek zijn in het kramiekelijk bedje van het kleinzielig provincialisme, ja parochialisme.

1 comment:

Pablo Carpintero said...

"Identiek dezelfde logica speelt trouwens in dit land, waar het gegeven dat men alleen in het eigen landsgedeelte stemmen kan halen, mede verantwoordelijk is voor het steriele schimmenspel dat nu tot in het absurde wordt doorgespeeld. Waarin iedereen voortdurend gevangen zit in een communicatieoorlog waar men het eigen publiek gelijk moet geven en de de overkant permanent in een vijandbeeld moet afschilderen. Het resultaat is er naar. Ook hier zou een federale kieskring geen mirakeloplossing bieden, maar toch meer politieke ruimte geven aan politici die wel uit de loopgraven willen komen".

Yves Desmet in http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1253209/2011/04/20/Kieskring.dhtml.