Aandelen

Minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) wil dat gezinnen hun spaargeld meer in aandelen steken. Dat zegt hij in De Tijd.

Vorig jaar is er 20 miljard euro bijgekomen op de Belgische spaarboekjes, hoewel die nauwelijks iets opbrengen. Tegelijkertijd geraken bedrijven nog moeilijk aan risicokapitaal, schrijft De Tijd. En daar wil minister Vanackere iets aan doen.

‘We moeten zorgen voor meer risicokapitaal. Dat is een van de belangrijkste werven voor het nieuwe jaar', zegt hij. ‘We moeten aanmoedigen dat er meer geld van spaarboekjes naar risicodragend kapitaal gaat.'

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130105_00423053.

De feestdag van de onnozele kinderen is al een paar dagen voorbij. Denkt de minister echt dat de spaarders onnozelaars en nincompoops zijn ? Of dat zij noodzakelijkerwijze speculanten zijn ?

Begrijpt de  minister niet dat, wanneer spaarders tevreden zijn met een interest van twee maal niets, ja zelfs een negatieve opbrengst,  een duidelijke boodschap gestuurd wordt aan overheid en bedrijfsleven  ? Weet hij niet dat de spaarders  hun vingers niet opnieuw willen verbranden aan mooie en valse beloften  ?  Denkt de minister echt dat wij vergeten zijn wat er de laatse vijf-zes jaar gebeurd is ?

No comments: