Ziende blind

Lees : http://trends.knack.be/economie/opinie/columns/johan-van-overtveldt/de-echte-lessen-van-ford-en-arcelor-mittal/opinie-4000238528898.htm.

Sommige mensen willen, kunnen, en zullen nooit begrijpen dat ons economisch systeem ten gronde verrot is.

Het  artikel besluit :

België heeft nog altijd veel troeven, ook voor de Ford’s en AM’s van deze wereld maar dan wel op voorwaarde dat er nu werk gemaakt wordt van echte herstelmaatregelen die, helaas, een grondige hertekening vergen van het sociaal-economisch model waar bepaalde groepen binnen de maatschappij zich krampachtig aan vastklampen. Wat er dient te gebeuren, is, ondanks alle retoriek daaromtrent, bekend: doe iets substantieel aan de loonkosten, saneer de publieke financiën op een geloofwaardige manier, verlicht de fiscale druk op een verstandige wijze en plaats ondernemerschap niet in een verdomhoekje.

Ik zal dat niet tegenspreken : onze positie kan zeker verbeterd worden. Maar dat blijft "kurieren am Symptom". Zelfs indien dat zou gebeuren dan nog zullen de multinationals hun zin blijven doen, alleen al omdat niets en niemand de macht heeft om hen tegen te houden. En welke uitvluchten zullen onze analysten dan zoeken voor hun gedrag ? Het zal nooit genoeg zijn ...

No comments: