Alexia Leysen startte in 2011 het project ‘ Dagen Zonder Vlees’ en kon duizenden Vlamingen overtuigen om haar hierin te volgen. Vorig jaar kreeg het project al de steun van heel wat bekende Vlamingen, maar dit jaar probeert Leysen ook voet aan de grond te krijgen in Nederland.

Naast Vlaamse beroemdheden als Bart Peeters, Francesca Vanthielen, Kathleen Cools, Philippe Geubels, Tom Lenaerts, Tom Van Dyck, Veronique De Kock en Wim Helsen, wist Leysen dit jaar ook bekende Nederlanders als Youp Van 't Hek, Paulien Cornelisse en Huub Stapel te overtuigen.

Dagen Zonder Vlees is er dit jaar van 13 februari tot 30 maart."
 
Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130116_016.

Vroeger haden we daar de vasten voor ; nu hebben we een oproep van een mij totaal onbekende bende nincompoops.

Laat ons dus als normale mensen die lak hebben aan zinloze oproepen en campagnes van publiciteitsgeile BVs, afspreken in die tijd zo veel mogelijk vlees - en zelfs vis ! - binnen te schrokken.

En zij die daar als goede katholieken (bestaan die nog ?)  gewetensproblemen aan zouden overhouden kunnen nadien nog een  goed paasbiecht spreken. Minstens even efficiënt als een psychiater en nog altijd gratis, indien je tenminste nog een priester kan vinden ...

Ik word er ziek van.