Woon-werk verkeer

"Bijna 70 procent van de Belgische werkzame beroepsbevolking gebruikt de wagen als hoofdvervoermiddel voor woonwerkverplaatsingen. Amper 10 procent gebruikt het openbaar vervoer, en dat ondanks steeds toenemende en langer wordende files. De fiets doet het zelfs beter dan de trein, met 12 procent.

Dat de Belgen niet snel geneigd zijn om hun vierwieler in de garage te laten staan ten voordele van de trein heeft ongetwijfeld veel te maken met de heersende ontevredenheid over de dienstverlening bij het openbaar vervoer in België. De vele spoorstakingen, treinvertragingen en afgeschafte treinen dwingen de Belg immers bijna om de auto te nemen."

Lees meer : http://www.knack.be/nieuws/auto/waarom-we-nog-altijd-liever-kiezen-voor-de-auto-dan-voor-de-trein/article-4000231186288.htm.

Onvoorstelbaar maar waar, en de hooggeplaatste prutsers van de NMBS en hun handlangers in de vakbonden zullen daar voorlopig niet veel aan veranderen. Dat was 25 - 30 jaar geleden al zo en dat is nog altijd zo. Veel plannen, veel reorganisaties, veel verklaringen en gewaffel en weinig actie ter verbetering. Dat is de NMBS.

No comments: