Zwartwerk

Het idee schijnt van een regeringslid te komen :

"Extra geld voor restaurateurs die eind maken aan zwartwerk" - zie :

http://www.demorgen.be/dm/nl/15656/Horeca/article/detail/1569528/2013/01/28/Extra-geld-voor-restaurateurs-die-eind-maken-aan-zwartwerk.dhtml.

Er zijn al boeken volgeschreven om te bewijzen dat de horeca niet zonder zwartwerk kan en dat het de schuld van de regering en niet van de horeca is. Het is tenslotte altijd de schuld van de regering, nietwaar. Als ik dan zie met welke schaamteloosheid prijzen verhoogd en BTW bons vergeten worden, moet ik deemoedig het hoofd buigen en toegeven : het is inderdaad de overheid die dat doet, niet de armoezaaiers die cafés en restaurants openhouden. Brr.

Zijn we dan werkelijk het laatste greintje gezond verstand aan het verliezen en gaan we horeca-bedrijven belonen  omdat ze de wetten willen naleven ??

In mijn ogen zijn er veel oorzaken voor de crisis in de horeca. En drie daarvan worden bijna nooit vernoemd :

- het aanbod is véél te hoog
- te veel prutsers beginnen een zaak 
- de gemiddelde kwaliteit is belabberd en haalt niet eens, en bij verre na niet, de resultaten van de gemiddelde huismoeder.

No comments: