Brussels Airlines

Meneer de burggraaf laat weten dat Brussels Airlines geen overheidssteun vraagt, maar wel een level playing field. De woordvoerder van Brussels Airport laat weten dat de toestand "onhoudbaar" is.

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120321_112.

Een Sabena nr 2 "in the making" ? De burggraaf had misschien beter gezegd dat de maatschappij nog geen financiële hulp vraagt, want we moeten ons geen illusies maken, vroeg of laat komt het daarop neer. Indien Ryan Air niet meer de schuldige is, zal er wel een andere gevonden worden. Hebben wij echt een nationale luchtvaartmaatschappij nodig ? Hebben we met Sabena ons lesje nog niet geleerd ?

Ik weet ook wel dat er 3000 mensen werken bij Sabena, euh ... en dat de maatschappij de belangrijkste klant is van Zaventem. Maar de staat kan niet alle problemen oplossen.

We zullen in de komende maanden en jaren echt op onze porte monnaies moeten passen !

2 comments:

Pablo Carpintero said...

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Economie/article/detail/1415170/2012/03/28/Brussels-Airlines-dreigt-met-verhuis-naar-buitenland.dhtml.

Ik hoop dat die chantage niet lukt. Wat mij betreft : the sooner they leave, the better.

Pablo Carpintero said...

Lees ook : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1415176/2012/03/28/Dreig-eens-een-overheid-af.dhtml.

Of hoe sommigen selectief blind zijn.