Staking

Bij Bekaert in Aalter is vrijdag het werk neergelegd. Dat zegt het ABVV en wordt bevestigd door het bedrijf. De actie is het gevolg van de onvrede over de loonsverhoging van topman Bert De Graeve, en dat terwijl er meer dan zeshonderd banen op de tocht staan. Van een kaakslag gesproken !

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120330_035.

Dat vind ik nu eens een goed reden, zie. En de staking zal pijn doen waar het moet.

4 comments:

Pablo Carpintero said...

Buysse, voorzitter van de raad van bestuur, verstopt zich achter de "corporate governance", terwijl die verworden is tot een goedkope uitvlucht.

Johan said...

Als Bert De Graeve nu eens zijn extra loon ter beschikking zou stellen voor de afscheidspremies van de ontslagen werknemers, zou hij getuigen van goed fatsoen, zonder dat hij daarvoor een boterham minder moet eten of zich een glas exquise wijn minder kan permitteren.
Dus waarop wacht hij nog? Wat houdt er hem tegen?

Pablo Carpintero said...

"Waar de vakbonden de afgelopen maanden nauwelijks in slaagden, lukt de arbeiders van Bekaert nu wel: begrip, zelfs sympathie oogsten voor een staking."

"Net als eerder Jean-Luc Dehaene lijken De Graeve en Buysse dinosaurussen van een ander tijdperk. Hun intenties zijn misschien niet slecht, maar ze zijn na jaren miljoenenbonussen simpelweg de voeling verloren met wat recht en krom is. En dat is een veel grotere fout dan gokken op zonnepanelen."


Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1416891/2012/03/31/Dinosaurussen.dhtml.

Zoals men in Gent zegt : stekken tjiepkes tès maïs !

Anonymous said...

Corporate governance : goedkope uitvlucht of goedkope klucht ?