Liberaaltjes

Een slachtoffer, zo voelt Bart Tommelein (Open VLD) zich, nu de Vlaamse gemeenschapssenatoren moeten inleveren. Weliswaar slechts vijf procent, maar het gaat hem om het principe. ‘Is het echt de bedoeling dat we op de duur het loon van een arbeider krijgen?’

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120309_210.

Ik zal wel alles weer volledig verkeerd begrepen hebben maar uit voorafgaande zin blijkt op zijn minst dat het  heerschap zich veel beter voelt dan het "commun des mortels" ofte de arbeiders. De rest van het artikel doet niets om die indruk weg te nemen. Een echte oudbakse liberaal quoi.

En zijn partijgenoot Q kan ook echt niet zwijgen : lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120311_003.  Waar ziet die het "prille eonomische herstel" dat  hij niet in gevaar wou brengen ? Die man moet wel een echte "ziener" zijn !

Ik hoop dat het partijtje van die heerschappen  bij de verkiezingen zal krijgen wat het verdient : wegsmelten tot een "quantité négligeable" - al is het gevaar groet dat zo  een nog verderfelijker liberalisme aan de macht komt dan het hunne.

Ik denk dat voormelde heren en sommige van hun collega's zo hoog van de toeter blazen omdat ze diep in hun hart vrezen wat hen te wachten staat.

1 comment:

Anonymous said...

Alexander, Guy, Herman, Karel, en noem maar op ... we kunnen toch al die schitterende sterren aan ons politiek firmament niet missen ?