Ronde van Vlaanderen

Het Centrum Ronde van Vlaanderen, "een van de uithangborden van onze rijke Belgische wielercultuur", verkeert in financiële ademnood.

"Waar nijpt het schoentje? Aan de eigen inkomsten ligt het niet. De voorbije jaren werden de stijgende kosten en dalende subsidies gecompenseerd door een betere eigen exploitatie. De ticketverkoop neemt jaar na jaar toe. Idem dito voor de opbrengst van de Ronde-shop - verkoop van wielertruitjes, boeken.... - en de verhuur van zalen voor evenementen. Ook de nabijgelegen brasserie 'De Flandrien' krijgt jaarlijks meer volk over de vloer. Het onderliggende probleem zijn de krimpende toelagen en sponsoring."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120329_010.

Een oud Vlaams spreekwoord dat door steeds minder mensen en organisaties wordt toegepast  zegt : "Zet de tering naar de nering". Indien dat centrum zijn boontjes niet kan doppen dan moet het maar verdwijnen. Zo'n "museum" financieren is geen basisopdracht van de overheid.

Het jaarlijkse theater van "Flaanderens mooiste" kost ons al véél te véél geld ; indien de organisatoren alle relevante kosten moesten dragen dan was het circus waarschijnlijk al lang opgerold. Daarenboven komen  eventuele opbrengsten  de gemeenschap zeker niet ten ten goede.

No comments: