Haar in de boter

"Er zou een haar in de boter zitten bij 'Merkozy'. De Duitse bondskanselier Angela Merkel is volgens de internetsite van het Duitse blad Der Spiegel boos op Nicolas Sarkozy omdat de Franse president' ondanks eerder aandringen' de medewerking van Merkel in de verkiezingscampagne heeft uitgesloten.

Volgens Der Spiegel zou Sarkozy begin dit jaar Merkel hebben verzocht om aan zijn zijde op te duiken tijdens de campagne voor de Franse presidentsverkiezingen. Merkel stemde in, maar toen eind februari bleek dat de nauwe alliantie met de bondskanselier de resultaten van Sarkozy in de opiniepeilingen niet opkrikte, maakte de Franse president een bocht van 180 graden."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1410310/2012/03/17/Haar-in-de-boter-tussen-Merkel-en-Sarkozy.dhtml.

Waar of niet waar, wie zal het zeggen. Misschien heeft Sarkozy een vlaag van verbijstering gehad maar heeft hij op tijd ingezien welke flater hij bijna geslagen  had. Een Franse president, die met de "hulp" van een Duitse kanselier verkozen wil worden ?

Ik zou zeggen dat zo'n strategie of tactiek in Frankrijk een zekere weg naar de nederlaag is.  En dat Merkel zou gedacht hebben dat ze als Duitse genoeg krediet had om zich in de Franse verkiezingen te mengen ? Bijzonder naief, of denkt ze echt dat Europa al willoos aan haar voeten ligt ?

No comments: