Niet zonder belang

"Het aantal personen van vreemde afkomst in Vlaanderen wordt behoorlijk onderschat. Zeven procent heeft een vreemde nationaliteit, maar heel wat meer mensen zijn oorspronkelijk van vreemde afkomst.


Om duidelijker zicht te krijgen op de vraag hoe ‘gekleurd' Vlaanderen echt is, ging de studiedienst van de Vlaamse regering na hoeveel inwoners van vreemde afkomst zijn. ... Daaruit blijkt dat begin 2011 niet 7, maar 15 procent van vreemde afkomst was. Bij de jongsten, kinderen tussen 0 en 5 jaar, gaat het zelfs om 25 procent.


De meeste mensen van buitenlandse afkomst komen uit Europese landen, Marokko en Turkije. De top drie landen zijn Nederland, Marokko en Turkije ... .


De onderzoekers ... besluiten dat het aantal personen van vreemde afkomst 2,2 keer hoger ligt dan het aantal personen met een vreemde nationaliteit. Bij jongeren tot 17 jaar gaat het om een onderschattingsfactor van 3,4. Het aantal inwoners van Turkse en Marokkaanse afkomst wordt 5,7 en 5 keer onderschat."

Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=K23O071Q en http://www.standaard.be/meningen/commentaar/index.aspx.

Deze schattingen stemmen beter overeen met wat we dagdagelijks in onze steden zien; zij bevestigen dat onze maatschappij aan een razend snel tempo verandert en dat de daarmee verbonden structurele problemen schromelijk onderschat worden.

BHV ? Who cares ? That was yesteryear's problem.

No comments: