Een gigantische mesthoop

Over de restbank Dexia :

"Wellicht zal de federale regering de gevolgen van dit alles voor de Belgische begroting aan de Europese Commissie moeten voorleggen. Want de premies die Dexia op de staatsgaranties moet betalen, worden in het beste geval fors verlaagd, in het slechtste geval gewoon geschrapt. En de laatste mogelijkheid is de meest waarschijnlijke.

De kans dat België uiteindelijk ook de staatswaarborgen zal moeten afdokken, wordt met de dag aannemelijker. Aan de gevolgen daarvan voor de federale financiën wenst voorlopig niemand te denken.

Insiders noemen de situatie van Dexia zonder meer uitzichtloos. Zelfs al wordt Dexia Holding, met Europese palliatieve zorg, naar het einde begeleid, dan nog wordt de afrekening grotendeels doorgeschoven naar de Belgische belastingbetaler. Want die verliest altijd."

Lees : http://www.knack.be/nieuws/belgie/situatie-dexia-zonder-meer-uitzichtloos/article-4000070617570.htm en http://www.knack.be/opinie/columns/johan-van-overtveldt/belgie-verliest-altijd-aan-dexia/opinie-4000070925032.htm.

En het boeltje laten ontploffen is ook geen optie. Dat zou - naar het schijnt - een zeer slecht signaal sturen naar "de markten" en te veel locale besturen in grote moeilijkheden brengen.

Waar is de tijd van het Gemeentekrediet ?

Waar is de tijd van de ASLK ? Twee monumenten die door de hunker naar de vrije markt van de EU en de incompetentie van onze opeenvolgende regeringen totaal om zeep geholpen zijn. Op de kosten van : ja, de belastingbetaler.

3 comments:

Pablo Carpintero said...

Wie denkt dat mijn reactie sterk overdreven is, hij of zij leze : http://www.dewereldmorgen.be/blogs/dzirzinsky/2012/03/22/de-kroniek-van-een-aangekondigde-dood.

Iedereen die mij leest kent mijn grenzeloze minachting voor de graaizuchtige banksters maar zo bruin durf zelfs ik het niet bakken !

Stel je voor dat die man gelijk heeft ! Brr.

Pablo Carpintero said...

Mariani dreigt met een faillissement ? Lees : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120324_029.

Eerst de Belgische staat opschotelen met de enorme - en dat is nog een zwak woord in de omstandigheden - gevolgen van de fouten van zijn voorgangers (en misschien ook nog wel van hemzelf ?) en dan nog even komen chanteren ?

Laat hem doen ... beter de korte pijn dan de lange en een crisis mmin of meer ...

En hebben jullie ook opgemerkt hoe stil onze Vilvoordse loodgieter nu is ?

Wat een onnoemelijke rotzooi !

Anonymous said...

Lees de reacties op : http://trends.knack.be/economie/nieuws/bedrijven/dexia-topman-pierre-mariani-dreigt-met-faillissement/article-4000071913347.htm.