Nog maar eens Dexia

"Als een zaak die de schatkist tientallen en tientallen miljarden kan kosten niet grondig uitgespit mag worden, welk dossier dan wel?"

"In het hele Dexiadossier is dus iedereen bevoegd geweest, maar niemand verantwoordelijk. Niet de aandeelhouders, niet de toezichthouders, niet de bankiers bij wie het allemaal begon ... . Allemaal samen wassen ze hun handen in onschuld en wijzen ze naar iemand anders.

We leven dus in een land waar iemand die een oud brood uit een afvalcontainer vist, zich voor de rechter moet komen verantwoorden. Iemand die de belastingbetalers opzadelt met een factuur waarvoor ettelijke generaties kunnen opdraaien, levert een stukje van zijn gouden parachute in en wandelt doodgemoedereerd naar zijn volgende topjob.

Het resultaat van de commissie mag dan al een scheet in een fles zijn. Die scheet stinkt verdomme hard."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/1413984/2012/03/26/Hold-up.dhtml.

Of nog :

"Volgens financieel expert Geert Noels (Econopolis), die als deskundige kwam getuigen voor de commissie, heeft de Dexiacommissie de kans gemist om topmensen bij Dexia verantwoordelijk te stellen voor de ondergang van de Frans-Belgische bank. Dat Dexia-CEO Mariani ermee dreigt om zijn groep failliet te laten gaan als ze geen gratis nieuwe staatswaarborg krijgt, noemt hij chantage."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/996/Economie/article/detail/1413962/2012/03/26/Financiele-sector-noemt-Dexiarapport-lijst-van-nutteloze-aanbevelingen.dhtml.

2 comments:

Pablo Carpintero said...

En nog :

"En tienduizenden pagina's belangrijke documenten liggen, dat spreekt vanzelf, ter inzage van de leden van de commissie. Zij kunnen die gaan inkijken in een apart lokaaltje. Zonder experts of medewerkers. Zonder computer of fototoestel. Gewoon met pen en papier. Om zo in volledige transparantie de juiste conclusies te kunnen trekken. Dat is echt het meest hilarische gedeelte van deze pantomime. President Poetin had het niet kunnen verzinnen. Indien hij iets dergelijks zou verzinnen, dan stond de hele wereldpers op haar achterste poten met beschuldigingen van manipulatie van het parlement, gebrek aan transparantie en autocratie. De conclusie van de Dexiacommissie is dan ook, wat een verrassing, dat niemand er eigenlijk echt iets kon aan doen. Het land was bijna failliet, maar dat was brute pech. En iedereen mag zijn opties en bonussen en gouden parachutes natuurlijk houden. Dat is evident. Als vergoeding voor bewezen diensten."

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1413974/2012/03/26/De-Dexiacommissie-doen-alsof.dhtml.

Pablo Carpintero said...

Hoogmoed komt voor de val, of de wet van Parkinson ...

Lees : http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1415180/2012/03/28/Dehaene-politicus-van-de-vorige-eeuw.dhtml.